ΗΠΑ: καταρρίψαμε ιρανικό UAV στο 1χλμ από το USS Boxer - Τεχεράνη: δε χάσαμε κανένα drone σήμερα

Freepen.gr - Λίγο μετά την είσοδό του στον Περσικό Κόλπο, ένα αμερικανικό αμφίβιο πλοίο, το USS Boxer κατέρριψε ένα ιρανικό UAV που είχε πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ σε εκδήλωση Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Το αμφίβιο πλοίο επιθέσεων USS Boxer προχώρησε σε "αμυντική δράση" εναντίον ιρανικού UAV που πλησίασε σε απόσταση 1.000 μέτρων (900 μέτρων) και αγνόησε τις πολλαπλές κλήσεις για να σταματήσει, δήλωσε ο Trump την Πέμπτη.

Το αεροπλάνο "απειλούσε την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος του πλοίου", δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ "διατηρούν το δικαίωμα να υπερασπίζονται το προσωπικό, τις εγκαταστάσεις και τα συμφέροντά μας".

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το UAV βρέθηκε σε απειλητική απόσταση από το USS Boxer.

Ωστόσο, το Ιράν αμφισβήτησε την είδηση, με τον υπουργό Εξωτερικών Javad Zarif να λέει ότι "δεν έχουμε καμία πληροφορία πως χάσαμε σήμερα ένα UAV" ενώ προχώρησε με νόημα και στην παρακάτω ανάρτηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail