Ολοκαίνουρια Rafale με προίκα τους φονικούς SCALP και Meteor σε μια συμφωνία-σούπερ για την Ινδία!

 Dassault Rafale fighter (image: Aatish Pillai)
Freepen.gr - Τα πρώτα γαλλικά μαχητικά Rafale θα παραδοθεί στην ινδική αεροπορία (IAF) σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, σημειώνει το defenseworld.net.

Η πρώτη παρτίδα τεσσάρων αεριωθουμένων με πυραύλους SCALP που έχουν εμβέλεια παραπάνω από 300 χιλιόμετρα αναμένεται να μεταφερθεί στην Ινδία από το Μάιο του επόμενου έτους, ανέφερε το ΕΤ.

Δεκαοκτώ αεροσκάφη Rafale θα αναπτυχθούν στο Ambala, ενώ ένας ίσος αριθμός νέας γενιάς θα τοποθετηθεί στη Hasimara.

Το Rafale θα πετάξει με Ινδούς πιλότους στη Γαλλία για τουλάχιστον 1.500 ώρες στο πλαίσιο της διαδικασίας δοκιμών και αποδοχής. Οι πιλότοι θα παρακολουθήσουν αρχικά μαθήματα σε προσομοιωτές για το πλήρες φάσμα των αποστολών που σχεδιάζονται με το στόλο των νέων αεροσκαφών. Ενώ οι ινδικές ομάδες είναι ήδη στη Γαλλία για να επιβλέπουν το έργο, οι πιλότοι έχουν εκτεταμένη επαφή με τα χαρακτηριστικά του Rafale σε διμερείς αεροπορικές ασκήσεις αεροπορικής.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Ινδία υπέγραψε συμφωνία ύψους 7,87 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη γαλλική κυβέρνηση για την αγορά 36 αεροσκαφών Rafale. Σε μια εξαιρετικά προσαρμοσμένη εκδοχή για το Νέο Δελχί, το αεροσκάφος θα φέρει 14 βελτιώσεις που αφορούν την Ινδία.

Το Rafale θα φέρει επίσης το βλήμα Meteor με εμβέλεια 150 χλμ. Που είναι ένα βλήμα Beyond Visual Range και παρέχει μια ζώνη χωρίς διαφυγή τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός ανταγωνιστικού πυραύλου όπως ο αμερικανικός πυραύλος AMRAAM. Ο Meteor μπορεί να χτυπήσει μακρύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους πυραύλους που βρίσκονται στο οπλοστάσιο των πακιστανικών ή κινεζικών αεροπορικών δυνάμεων.

Οι Γάλλοι θα εγγυηθούν επίσης την υποστήριξη logistics με βάση τις επιδόσεις, που σημαίνει ότι το 75% του στόλου θα είναι αξιόπιστο ανά πάσα στιγμή. Αυτή είναι η πρώτη φορά για την Ινδία, όπου η αεροδυναμική είναι μέρος της συμφωνίας αγοράς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail