Πότε θα πρέπει να γιορταστεί στην Ελλάδα η επέτειος της Επανάστασης

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Η επέτειος της Επανάστασης θα γιορταστεί όταν η Ελλάδα γίνει ανεξάρτητο κράτος. Όταν αποφασίσει να προστατέψει το έθνος. Το θέμα του Κωνσταντίνου Κατσιφα έχει ξεχαστεί εντελώς. Όταν αποκαλυφθούν και στιγματιστούν αυτοί που λεηλάτησαν τη χώρα από την πρώτη στιγμή που έγινε εξαρτημένο προτεκτοράτο.

Κι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν οι φτωχοί Έλληνες που δεν κατάφεραν ποτέ να ξεφύγουν από το τα ντόπια αποβράσματα που ήθελαν φθηνούς σκλάβους. Είναι αυτοί που έστελναν τα κέρδη στο εξωτερικό κι εκμεταλλευόμενοι μια προδοτική εξουσία εξαρτημένη διαχρονικά από τα μεγάλα συμφέροντα εξανάγκαζαν τους Έλληνες φορολογούμενους είτε να εγγυηθούν τα δάνεια τους είτε να τα πληρώσουν.

Θα έχουμε λόγο να γιορτάσουμε την επέτειο της Επανάστασης όταν η χώρα αποκτήσει αυτό που δεν είχε ποτέ: αστική τάξη! Αυτό θα γίνει μόνο με ξεκάθαρη αποκάλυψη για το που κατέληξαν όλα τα πακέτα που πήρε η χώρα από το σχέδιο Μάρσαλ. Οι φιέστες των λίγων που θα πληρωθούν από τους πολλούς είναι λόγος χαράς μόνο για αυτούς που θα φάνε. Οι άλλοι Έλληνες θα γιορτάσουν όταν χώρα ξαναέρθει στα χέρια του λαού της.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail