Επεισόδιο στον Εβρο: Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν Ελληνες ψαράδες στο Δέλτα

Freepen.gr - Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δέλτα του Έβρου, το οποίο δείχνει ότι η Τουρκία προκαλεί πλέον παντού και με κάθε τρόπο. Την αρχική αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα evrosonline.gr και στη συνέχεια ακολούθησε ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη για το το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Συγκεκριμένα τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με όπλα δύο Έλληνες ψαράδες. Ένας από αυτούς, ο κ. Θανάσης Καμηλάρης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ, περιέγραψε την εμπειρία που έζησε, μιλώντας στην κάμερα του σταθμού:

"Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει το θέμα, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν περίπου στα 2 - 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι. Είναι αγανάκτηση για μένα, γιατί στον Εβρο στο ποτάμι, στα 50 μέτρα είναι ελληνικό κι έχω δικαίωμα να κάνω ό,τι θέλω".

Οι Τούρκοι στρατιώτες ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος. "Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το που μας είδαν, βγήκαν έξω και σηκώσανε τα όπλα και μας σημάδευαν", περιγράφει ο κ. Καμηλάρης.

 Η υπόθεση ανησυχεί τις αρχές, ενώ στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν το συμβάν, λέγοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα που άλλαζαν βάρδια τα περίπολα με τα πλωτά.

Οι συνεχείς περιπολίες της 12 Μεραρχίας με τα πλωτά έχει περιορίσει την προκλητικότητα των Τούρκων που όμως περιμένουν την παραμικρή ευκαιρία για να δημιουργήσουν ένταση.

Δείτε από το 13:58:


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail