Επιδόματα ίσα που καλύπτουν τα έξοδα της γέννας, δε λύνουν το δημογραφικό

Τα αγέννητα παιδιά προστατεύονται όταν δε θεωρούνται τα γεννημένα τεκμήρια. Όταν οι γονείς τους δεν βγάζουν από ένα πεντακοσάρικο το μήνα. Όταν υπάρχει κράτος που προσφέρει υποδομές φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης. η σύγκριση με το παρελθόν δεν έχει νόημα.

Κοινωνίες που ζουν συχνά πολέμους και καταστροφές φυσικά και θα γεννήσουν περισσότερα παιδιά γιατί δεν ξέρουν πόσα θα επιζήσουν. Κοινωνίες που ζουν μέσα στη φτώχεια επίσης θα γεννήσουν πολλά παιδιά γιατί είναι φτηνά εργατικά χέρια.

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν πολλά παιδιά δεν είναι ο κάνονας αλλά είναι δεδομένο ότι θα πρέπει πρέπει να στηρίζονται ιδιαίτερα. Βέβαια η λύση δεν είναι η εισαγωγή φτηνών εργατικών χεριών από κατεστραμμένες χώρες αντί για την ευαισθητοποίηση για τους λόγους που καταστράφηκαν αυτές οι χώρες ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να τις ανορθώσουν και να κάνουν όσα παιδιά θέλουν, όχι όσα χρειάζονται.

Η λύση είναι η κατάργηση των πολιτικών λιτότητας που οδήγησαν στην όξυνση του δημογραφικού προς όφελος των τραπεζιτών και των άλλων ισχυρών. Η λύση είναι να μη γίνεται καμία έκτρωση λόγω λιτότητας και φτώχειας, αλλά όποιος θέλει να γεννήσει ένα παιδί να ξέρει ότι θα βγάζει αρκετά ώστε να το μεγαλώσει και αυτό δε γίνεται με επιδόματα που καλύπτουν τα έξοδα της γέννας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail