Ινδία, η υπερδύναμη του μέλλοντος: Πέντε στοιχεία για την οικονομία της που γιγαντώνεται ραγδαία

wiganparky0 / pixabay
Freepen.gr - Ένα ακμάζον έθνος με πληθυσμό περίπου 1,37 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, η Ινδία είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιδιώκοντας να επιτύχει έναν φιλόδοξο στόχο ήτοι να πιάσει ένα ΑΕΠ των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το παρουσιάζει πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ινδία των τελευταίων δεκαετιών:

Η οικονομία της Ινδίας έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί σε μέγεθος σε λιγότερο από 20 χρόνια

Στη στροφή της χιλιετίας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας ήταν περίπου 459 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Πέρυσι, ισοδυναμούσε με 2.726 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ινδία έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο

Η οικονομία της χώρας της Νότιας Ασίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,4% στη χρήση του 2019, σε σύγκριση με το προβλεπόμενο ποσοστό αύξησης της τάξης του 6,3% στην Κίνα και μόλις 2,5% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ετήσιο ΑΕΠ της Ινδίας ξεπέρασε το προηγούμενο έτος της Γαλλίας και αναμένεται να ξεπεράσει σύντομα το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ινδίας, ύψους 2.726 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν λίγο χαμηλότερο από το ΑΕΠ της Γαλλίας ύψους 2.778 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Η χώρα με το έβδομο μεγαλύτερο ΑΕΠ, η Ινδία, αναμένεται τώρα να φθάσει τα 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων IHS Markit που έχει προβλέψει ότι η Ινδία θα ξεπεράσει το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του έτους για να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες οικονομίες του κόσμου. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί μόλις έξι χρόνια για να ξεπεράσει την Ιαπωνία ως την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα.

Η γεωργία αντιπροσωπεύει το 50% των θέσεων εργασίας στην Ινδία

Ο μεγαλύτερος παραγωγός γάλακτος στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φρούτων και λαχανικών, η Ινδία έχει επίσης ένα ακμάζον εμπόριο αλιευμάτων. Συνολικά, η γεωργική παραγωγή αντιπροσωπεύει περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας στη χώρα.

Οι προμήθειες καυσίμων είναι οι βασικές εξαγωγές της Ινδίας, αντιπροσωπεύουν το 15% των συνολικών εξαγωγών της χώρας

Οι συνολικές εξαγωγές πετρελαιοειδών της Ινδίας αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα δέκατο της ακαθάριστης αξίας του συνόλου των εξαγωγών. Η χώρα παράγει τα περισσότερα έσοδα στις εξαγωγές των ορυκτών καυσίμων της, κυρίως βενζίνη, ντίζελ, νάφθα, πετρέλαιο για καύσιμο και λιπαντικά. Το 2018, εξήγαγε προϊόντα πετρελαίου αξίας περίπου 48,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πολλά από τα οποία είχαν ήδη εξευγενιστεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail