Τουρκικό σχέδιο προσάρτησης των κατεχομένων εδαφών σε Ιντλίμπ και Χαλέπι


Freepen.gr - Η Τουρκία φέρεται να επιδιώκει να προσαρτήσει το κατεχόμενο τμήμα της επαρχίας του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου (Τζαραμπλούς και Αλ Μπαμπ), όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο το αραβόφωνο Al-Arabi Jadid.

Σύμφωνα με το Fars News, η Τουρκία προβαίνει σε προκαταρκτικά βήματα για να εγκαταστήσει την πολιτική ρητορική και στρατιωτική κατοχή αυτών των περιοχών. Άλλωστε να θυμίσουμε ότι πχ στην κατεχόμενη Αφρίν έχουν αλλάξει πινακίδες και ονόματα επιχειρώντας να...τουρκοποιήσουν την κουρδική πόλη της Συρίας.

Ωστόσο το κύριο εμπόδιο για την Τουρκία είναι η παρουσία των τρομοκρατών της Hay'at Tahrir Al-Sham (πρώην Front of Al-Nusra), σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι τους έχουν πει ότι η αυτή ομάδα θα διαλυθεί στο τέλος του έτους, είτε με πόλεμο είτε με ειρήνη, ώστε να αφήσουν τους Ρώσους χωρίς δικαιολογία αν συνεχίσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στην περιοχή.

Το Fars News πρόσθεσε ότι η προσωρινή κυβέρνηση που συνδέεται με τους τρομοκράτες θα αποκτήσει τον έλεγχο των συνοριακών διαδρόμων μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα έχουν τις βασικές υπηρεσίες με τα έσοδα αυτών των διαδρόμων.

Ωστόσο, η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ περιορισμένη, δεδομένου ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία πιέζουν για μια συνταγματική επιτροπή και την επανέναρξη της λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail