Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 31,53%, αν ήμουν στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είχα ήδη σταματήσει τα πανηγύρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά όχι μόνο δεν καταποντίστηκε αλλά μπορεί να ισχυρίζεται ότι ταυτόχρονα με τη βαριά του ήττα, πέτυχε και μία στρατηγική νίκη. Μετά από όλη αυτήν την καταστροφή, το σκοπιανό και το ολοκληρωτικό ξεζούμισμα της μεσαίας τάξης, κατάφερε να αποσπάσει 31,53% και 1.780.222 ψηφοφόρους. Συνεπώς παραμένει στο παιχνίδι και πλέον περνά στον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά.

Του Στρατή Μαζίδη

Χονδρικά από το Σεπτέμβριο του 2015 έχασε μόλις 146.000 ψηφοφόρους κι έχοντας απέναντι Βαρουφάκη - Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι συνολικά απέσπασαν 4,9%. Η διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία η οποία κέρδισε περίπου 700.000 ψηφοφόρους κυμαίνεται στις 470.000 ψήφους.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκπληκτικό αν αναλογιστεί κανείς τι ζήσαμε αυτήν την τετραετία με το χάρισμα της Μακεδονίας, το μαχαίρι να φτάνει από τη σάρκα στο κόκαλο της μεσαίας τάξης, την αποκαθήλωση παραδοσιακών αξιών με "προοδευτικά" νομοθετήματα, την έξαρση της εγκληματικότητας και τις χιλιάδες παράνομες αφίξεις αλλοδαπών.

Φυσικά ένα μέρος του κατορθώματος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και στην αδυναμία του ΠΑΣΟΚ που το μόνο το οποίο κατάφερε ήταν να έρθει τρίτο επειδή κατέρρευσε η Χρυσή Αυγή. Ένα άλλο ίσως οφείλεται στους καινούριους Ελληνες των τελευταίων μηνών και θα έχει ενδιαφέρον αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάξει το θέμα. Αλλά ο βασικός κορμός αποτελεί επιτυχία του. Με βάση τις χθεσινές αναλύσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με διακριτή διαφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίους άλλωστε αγκάλιασε κι έστησε το κράτος του.

Πάρα ταύτα μετά από όλα όσα έγιναν όλη αυτήν την περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει το 1/3 του ποσοστού που έλαβε χθες. Κι αναρωτιέσαι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει δύο από τα δέκα που έκανε, πχ τις Πρέσπες ή αντί για μερίσματα έκανε μια έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για όλους, θα ξανάβγαινε;

Αν ήμουν στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είχα ήδη σταματήσει τα πανηγύρια ανησυχώντας σοβαρά για τη συνέχεια διότι θα με βασάνιζε το ερώτημα μήπως τελικά δεν κέρδισα αλλά έχασε ο αντίπαλός μου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail