«Ο Ερντογάν έχει ανάγκη τους ρωσικούς S-400 γιατί φοβάται την Τουρκική Αεροπορία!»

Freepen.gr - Η επιμονή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αγορά ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά χρειάζεται αυτά τα συστήματα επειδή εξακολουθεί να ανησυχεί για τις δικές του ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ο αναλυτής Melik Kaylan στο περιοδικό Forbes.

Σύμφωνα με τον Kaylan, το γεγονός ότι οι S-400 μπορεί να στοχεύουν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ είναι αυτό ακριβώς που παρακινεί τον Ερντογάν, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει τα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας του, τα οποία βομβάρδισαν την Αγκυρα τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016 ενώ αναζητούσαν το δικό του πολιτικό αεροσκάφος.

"Τα ραντάρ και οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ είναι προγραμματισμένα να αποφεύγουν να στοχεύουν το δικό τους είδος, φαινομενικά για την αποφυγή φίλιων πυρών. Ως εκ τούτου, εάν υπάρξει άλλη απόπειρα πραξικοπήματος, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Ερντογάν και φέρουν αντι-αεροπορικά όπλα του ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να αμυνθούν απέναντι στα αεροσκάφη που κατασκευάζονται από το ΝΑΤΟ. Αλλά οι ρωσικοί πυραύλοι S-400 μπορούν", σημειώνει ο Kaylan.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος κινδυνεύει να παρασύρει ολόκληρη τη χώρα στις κυρώσεις και την οικονομική καταστροφή, αποκτώντας τους S-400, σύμφωνα με τον Kaylan. Ο στενός κύκλος του προέδρου μπορεί να του είπε ότι η Δύση δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να χάσει την Τουρκία, αλλά αυτή είναι μια επικίνδυνη φαντασίωση, καθώς ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ευρώπη μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα ριζοσπαστικό, ασταθές ή εχθρικό κράτος στα σύνορά τους, υποστηρίζει ο Kaylan.

"Αν νομίζει, όπως φαίνεται, ότι υπάρχει μια άκρως ανεκτή ύπαρξη για τη χώρα έξω από αυτό το σύστημα, πρέπει να κοιτάξει ξανά στις άλλες χώρες που τώρα κατοικούν στη ζώνη αυτή - τη Συρία, τη Βενεζουέλα, το Ιράν κ.α." συμπεραίνει μεταξύ άλλων ο αναλυτής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail