Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τα "παλαιότερα" F-35s για να προσομοιώσουν τα Su-57 της Ρωσίας και τα J-20 της Κίνας

Freepen.gr - Το πρόγραμμα F-35, το οποίο έχει την επιβλητική τιμή αξίας 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων όσον αφορά το συνολικό του κόστος, έχει επανειλημμένα δεχθεί σκληρή κριτική για μια ολόκληρη σειρά δυσλειτουργιών που συνεχίζουν να μαστίζουν το αεροσκάφος αρκετά χρόνια μετά την επέκτασή του σε διάφορους κλάδους του αμερικανικού στρατού το 2015, σημειώνει το sputniknews.com.

Η 65η Μοίρα Επιδρομέων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Nellis στη Νεβάδα θα χρησιμοποιήσει σύντομα παλαιότερες εκδόσεις του F-35 για την προσομοίωση των υπερσύγχρονων Ρωσικών και Κινέζικων πολεμικών αεροσκαφών Su-57 και J-20, αντίστοιχα, σημειώνει το Military.com.

"Μιλάμε για τα πρώτα F-35s, για να τα φέρουμε στα πρότυπα Block 4 [configuration software], θα χρειαζόμασταν περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια έκαστο για να τα μετασκευάσουμε. Αντ 'αυτού, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε ρόλο επιτιθέμενου αρκετά καλά. Πρέπει να είμαστε σε θέση να προσομοιώσουμε έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου και αυτός είναι ένας αρκετά οικονομικός τρόπος για να το κάνουμε», δήλωσε η υπουργός της αεροπορικής δύναμης Heather Wilson στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Military.com επίσης υπογράμμισε το ρωσικό Su-57 και το κινέζικο J-20 ανταγωνίζονται με το F-35 των ΗΠΑ ως προς το ποιο είναι το καλύτερο μαχητικό 5ης γενιάς στον κόσμο.

Αλλά αυτό φαίνεται ότι μπορεί να αποδειχθεί ένα δύσκολο έργο για το αμερικανικό αεροσκάφος δεδομένης μιας μεγάλης ποικιλίας προβλημάτων που σχετίζονται με το F-35 Lightning II Joint Strike Fighter που περιγράφεται από τον ανταποκριτή του Business Insider Pentagon, Ryan Pickerell ως το πιο προβληματικό αμυντικό έργο που αναπτύχθηκε για το στρατό των ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, το Government Accountability Office υπολόγισε ότι μεταξύ του Μαΐου και του Νοεμβρίου του περασμένου έτους, μόνο το 27% των αεροσκαφών F-35 στο οπλοστάσιο των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν πλήρως επιχειρησιακά κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ σχεδόν το 30% των αεροσκαφών δεν μπόρεσε να πετάξει εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών εξαρτημάτων.  

Νωρίτερα, το Σχέδιο για την Κυβερνητική Εποπτεία, ένας άλλο παρατηρητήριο των ΗΠΑ, σημείωνε πως η έκδοση F-35 για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν ήταν λειτουργική, αλλά απροετοίμαστη "για να αντιμετωπίσει τρέχουσες ή μελλοντικές απειλές" και δυνητικά επικίνδυνη για το προσωπικό που χειρίζεται τα αεριωθούμενα αεροσκάφη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail