Βρυξέλλες: Άδειασε τον Ελληνισμό η Ε.Ε. με την Τουρκία - Με βέτο απειλεί η Κυπριακή Δημοκρατία

Mediamodifier / pixabay
Freepen.gr - Άδειασαν Ελλάδα και Κύπρο οι Ευρωπαίοι εταίροι αφού όχι μόνο δεν αποφασίστηκαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την παράνομη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά τελικά περιορίζονται σε μια...γραπτή προειδοποίηση όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το κείμενο της κοινής δήλωσης αναφέρει ότι η Τουρκία "συνεχίζει να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση" και καλεί την Άγκυρα να σταματήσει την "παράνομη" γεώτρηση.

Διπλωμάτες όμως δήλωσαν ότι η Κύπρος αναζητά σαφέστερη απειλή όπως ότι η ΕΕ θα μπορούσε τελικά να τερματίσει τις συνομιλίες για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία και για το δικαίωμα για ταξίδια χωρίς θεώρηση για Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ.

Καθώς λοιπόν η Ε.Ε. δείχνει να αποφεύγει όχι μόνο τις κυρώσεις αλλά και την αυστηρή γλώσσα, η Κυπριακή Δημοκρατία απειλεί πλέον με βέτο ολόκληρο το κείμενο σχετικά με τις μελλοντικές προοπτικές των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ - μια ομάδα που περιλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη στα Βαλκάνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail