Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αμυντικού εξοπλισμού της Τουρκίας!

The Telegraph
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του αμυντικού εξοπλισμού στην Τουρκία με στοιχεία εξαγωγής να έχουν ξεπεράσει τα 353 εκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Εξαγωγικής Συνέλευσης (TİM) σημειώνει το defenseworld.net.

Τα έσοδα από την εξαγωγή της αεροπορικής και της αμυντικής βιομηχανίας στην Άγκυρα ανήλθαν σε 1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 37% από τα 784 εκατ. Δολάρια της περυσινής περιόδου κατά την ίδια περίοδο, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο τα στοιχεία της TİM.

Επίσης οι εξαγωγές τουρκικού αμυντικού εξοπλισμού προς το Κατάρ ήταν 123 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μια απότομη αύξηση 1300 τοις εκατό. Μια άλλη χώρα με μεγάλη ώθηση στις εισαγωγές από την Άγκυρα ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με αύξηση 1.800% για την αγορά εξοπλισμού ύψους 63,5 εκατ. δολαρίων.

Οι εξαγωγές στη Γερμανία έφτασαν τα 108 εκατομμύρια δολάρια και στις Κάτω Χώρες τα  33,7 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6,6% και 1,39% αντίστοιχα.

Οι αποστολές προς το Ομάν αυξήθηκαν κατά 40%, φτάνοντας τα 101 εκατομμύρια δολάρια. Οι εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 16,7% και 193%, αντίστοιχα, στα 27,6 εκατ. και 21,4 εκατ. Ευρώ.

Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι το Αζερμπαϊτζάν αγόρασε αγαθά αξίας 19,2 εκατομμυρίων δολαρίων από τοπικές εταιρείες άμυνας τον Ιανουάριο-Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 19,3 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, οι εξαγωγές εξοπλισμού άμυνας και συναφούς εξοπλισμού στην Ινδία μειώθηκαν κατά 12,5% στα 30,3 εκατ. δολάρια.

Το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου, οι συνολικές εξαγωγές της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 5,37%, φθάνοντας τα 76,6 δισ. δολάρια. Μόνο τον Μάιο, οι εξαγωγές της χώρας πέτυχαν την υψηλότερη μηνιαία τιμή με 16,8 δισ. δολάρια.

Το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου ανήλθε σε 10,5 δισ. Δολάρια κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019 έναντι ελλείμματος 36 δισ. Δολαρίων τον Ιανουάριο-Μάιο του περασμένου έτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail