Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν: Δε συμμετέχουμε στην σταυροφορία, δε θα ρισκάρουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια

Reuters / Stringer
Freepen.gr - Η Κίνα δε θα θέσει σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια και θα συνεχίσει να εισάγει ιρανικό πετρέλαιο, δήλωσε από τη Βιέννη ο Fu Cong, γενικός διευθυντής του τμήματος ελέγχου των εξοπλισμών του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών απορρίπτοντας τη μονομερή αμερικανική σταυροφορία κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

"Δεν υποστηρίζουμε την αμερικανική πολιτική μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν. Απορρίπτουμε την μονομερή επιβολή κυρώσεων", πρόσθεσε ο Cong, στο περιθώριο των συνομιλιών που αποσκοπούν στη διατήρηση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA), από το οποίο αποσύρθηκαν πέρυσι οι ΗΠΑ.

"Για εμάς η ενεργειακή ασφάλεια είναι σημαντική και η εισαγωγή πετρελαίου είναι σημαντική για την ενεργειακή ασφάλεια της Κίνας, αλλά και για το βιοπορισμό του λαού" τόνισε ο Cong.

Η Κίνα είχε παραδόσεις ιρανικού αργού πετρελαίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από τότε που η Ουάσιγκτον ανακάλεσε τις κυρώσεις της για οκτώ εισαγωγείς πετρελαίου της Τεχεράνης τον περασμένο μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail