Τα οπλισμένα τουρκικά Bayraktar TB2 συμπληρώνουν 100.000 ώρες πτήσης και βλέπουν νέες αγορές

Freepen.gr - Μετά την ολοκλήρωση 100.000 ωρών πτήσης στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία, το ένοπλο UAV της Τουρκίας "Bayraktar TB2" σχεδιάζει να στοχεύσει σε νέες εξαγωγικές αγορές στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ευρώπη.

"Πιστεύω ότι τελικά θα δούμε ότι το TB2 θα συμπληρώσει ένα εκατομμύριο ώρες πτήσης και η δουλειά μας θα εξελιχθεί σε διαστημική πτήση. Η επιτυχία του ένοπλου UAV στις στρατιωτικές επιχειρήσεις προσελκύει μεγάλη προσοχή από άλλες χώρες", δήλωσε ο Selçuk Bayraktar, τεχνικός διευθυντής στο Baykar, η οποία παράγει το Bayraktar TB2.

Τα αιτήματα της Τουρκίας για την αγορά UAV από άλλες χώρες έχουν μειωθεί συνεχώς, παρά το γεγονός ότι έχουν εργαστεί για τη βελτίωση των  TB2 και μεγαλύτερων συστημάτων, δήλωσε ο Bayraktar.

Το Bayraktar TB2 πωλήθηκε για πρώτη φορά στην Ουκρανία και στη συνέχεια στο Κατάρ. Εκτοξεύει πυρομαχικά MAM και MAM-L και βλήματα UMTAS.

"Έχουμε παραδώσει UAV Bayraktar σε δύο χώρες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή φέτος. Κατά την επόμενη περίοδο θα επικεντρωθούμε στις εξαγωγές προς τις χώρες της Άπω Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, όπου η ζήτηση για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αυξάνεται", ανέφερε ο Bayraktar.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail