Τελεί υπό κράτηση ο Πλατινί για την υπόθεση ανάθεση του Μουντιάλ του 2022

Global Look Press / ZUMAPRESS.com / Dubourg
Freepen.gr - Ο θρύλος του ποδοσφαίρου και ο πρώην ηγέτης της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τελεί υπό κράτηση στη Γαλλία εν μέσω διερεύνησης υπόθεσης διαφθοράς σχετικά με την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2022 στο Κατάρ.

Ο Πλατινί συνελήφθη την Τρίτη το πρωί και κρατείται στο γραφείο της αστυνομίας κατά της διαφθοράς στο Ναντέρ, ένα προάστιο του Παρισιού, έγραψε το γαλλικό περιοδικό ειδήσεων Mediapart.

Η σύλληψη και η ανάκρισή του επιβεβαιώθηκαν αργότερα στο Reuters από γαλλική δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κίνηση ήταν μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας διαφθοράς σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προσφορών για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2022. 

Η εθνική οικονομική εισαγγελική αρχή της Γαλλίας ξεκίνησε έρευνα για δωροδοκία στην υπόθεση το 2016. Ο Πλατινί είχε κληθεί αρχικά να καταθέσει ως μάρτυρας, ανέφερε η Le Monde επικαλούμενη πηγές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail