Yeni Safak: Να γιατί φοβούνται τους S-400! Αιγαίο και Μεσόγειος θα είναι τουρκική λίμνη κι ούτε F-35 δε θα περνά!

Freepen.gr - «Εδώ είναι ο λόγος για τον πανικό των S-400» είναι το άρθρο της φιλοκυβερνητικής yenisafak.com η οποία υποστηρίζει ότι η επικείμενη έλευση των πυραύλων πανικοβάλλει τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες.

Το άρθρο αναφέρει πως η εμβέλεια του S-400 φτάνει τα 600 χλμ. και πώς όταν οι δύο συστοιχίες εγκατασταθούν σε Σμύρνη και Χατάι αντίστοιχα, τότε το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα είναι μια τουρκική λίμνη. Η Yeni Safak εκτιμά ότι η Τουρκία θα ελέγχει όλον τον εναέριο χώρο της περιοχής και πως θα υπάρξει μεγάλη ανατροπή στην ενεργειακή μάχη.

Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως τα σχέδια κατοχής της Αθήνας αλλά ακόμη και τα νησιά που δεν έχουν στρατιωτικό καθεστώς στο Αιγαίο, θα πέσουν στο νερό. Όλα τα αεροπλάνα που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα μπορούν να εντοπιστούν αμέσως.

Αντίστοιχα σημειώνεται πως με την εγκατάσταση του συστήματος στο Χατάι θα οδηγήσει επίσης στο...νερό τα σχέδια των ΗΠΑ για τη δημιουργία κουρδικού κράτους ώστε εκεί να μεταφέρονται οι φυσικοί πόροι της Μέσης Ανατολής. Απεναντίας η Τουρκία θα καταστεί ο βασικός ενεργειακός παίκτης της περιοχής, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην περιοχή.

Ο άλλος λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες ανησυχούν είναι ότι τα S-400 μπορούν να εντοπίσουν και να χτυπήσουν μαχητικά αεροσκάφη όπως τα F-22, F-35 και Su-57. Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται πως το 2017 οι συριακοί S-200 είχαν καταφέρει να πλήξουν ένα ισραηλινό F-35, του οποίου η ζημιά επίσημα είχε αποδοθεί, όπως θυμόμαστε, σε ...«χτύπημα πουλιών». 

Ο τελευταίος λόγος ανησυχίας σχετίζεται αποκλειστικά με το F-35 και τις ανησυχίες πως τα μυστικά του αεροσκάφους θα αποκαλυφθούν και τότε η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail