Τον τέταρτο αθόρυβο φονιά Scorpene παραλαμβάνει η Ινδία: ένα υποβρύχιο με μεγάλες δυνατότητες

Freepen.gr - Το τέταρτο υποβρύχιο της Ινδίας, τύπου Scorpene, το INS Vela αναμένεται να καθελκυστεί στις 6 Μαΐου στην Αραβική Θάλασσα και έπειτα θα ξεκινήσει δοκιμές στη θάλασσα. "Στις 6 Μαΐου, το υποβρύχιο θα αγγίξει τα νερά για πρώτη φορά. Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι δοκιμές στη θάλασσα", ανέφερε ένας αξιωματικός του ναυτικού.

Το INS Vela είναι ένα από τα έξι υποβρύχια Scorpene γαλλικής προέλευσης που ναυπηγούνται στην Ινδία, με την ονομασία ως κλάση Kalvari.

Το συμβόλαιο για την παραγωγή έξι υποβρυχίων κατηγορίας  Scorpene για 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2005 στο πλαίσιο του Έργου 75. Το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των υποβρυχίων Scorpene έχει εξασφαλίσει εξαιρετικά χαρακτηριστικά stealth όπως προηγμένες τεχνικές ακουστικής σίγασης, χαμηλά ακτινοβολημένα επίπεδα θορύβου, υδροδυναμικά για τη βελτιστοποίηση του σχήματος και ικανότητα επίθεσης χρησιμοποιώντας όπλα με ακρίβεια.

Τα υποβρύχια Scorpene μπορούν να αναλάβουν πολυάριθμους τύπους αποστολών, δηλαδή αντι-επιφανειακό πόλεμο, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, συλλογή πληροφοριών, τοποθέτηση ναρκών, επιτήρηση χώρου κλπ. 

Η Ινδία έχει επίσης εγκρίνει την απόκτηση πάνω από βαρέως τύπου τορπιλών για τα συγκεκριμένα υποβρύχια.

Εν κατακλείδι η Ινδία διαθέτει ένα σεβαστό μεν ποσό, ωστόσο ναυπηγεί τα σκάφη εντός συνόρων δίνοντας εργασία σε Ινδούς και αποκτώντας τεχνογνωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail