Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δοκίμασε με επιτυχία όπλο λέιζερ για να καταρρίψει πυραύλους SAM και αέρος-αέρος

Freepen.gr - Το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε επιτυχώς ένα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος στις 23 Απριλίου 2019 με το επιτυχημένο σύστημα υποκατάστατων όπλων λέιζερ να καταρρίπτει πολλαπλούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά την πτήση, αναφέρει το defence-blog.com.

Σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση του AFRL, το Πρόγραμμα Προηγμένης Τεχνολογικής Επίδειξης (ATD) Self-Protect High-Energy Laser Demonstrator (SHiELD) κατέστρεψε τους πυραύλους χρησιμοποιώντας ένα επίγειο laser.

Το πρόγραμμα SHiELD αναπτύσσει ένα σύστημα κατευθυνόμενου ενεργειακού λέιζερ σε ένα αεροσκάφος, το οποίο θα χρησιμεύσει για την αυτοάμυνα των αεροσκαφών από τους πύραυλους SAM (εδάφους - αέρος) και AAM (αέρος-αέρος).

"Αυτή η κρίσιμη επίδειξη δείχνει ότι τα κατευθυνόμενα ενεργειακά μας συστήματα βρίσκονται σε καλό δρόμο για να αλλάξουν το παιχνίδι για τα μαχητικά μας", δήλωσε ο Δρ. Kelly Hammett, διευθυντής της Διεύθυνσης Διεύθυνσης Ενέργειας της AFRL.

Κατά τη διάρκεια της σειράς δοκιμών που έγιναν με το σύστημα στο έδαφος, το SHiELD, μπόρεσε να εμπλακεί και να καταρρίψει αρκετούς εκτοξευόμενους πυραύλους κατά την πτήση. Η επίδειξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της ανάπτυξης του συστήματος SHiELD, επικυρώντας την αποτελεσματικότητα του λέιζερ ενάντια στους πυραυλικούς στόχους. Το τελικό σύστημα SHiELD, ωστόσο, θα είναι πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο, καθώς θα είναι και ανθεκτικό σε περιβάλλον με αέρα.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail