Επίθεση με δεκάδες πυραύλους στη ρωσική βάση του Khmeimim - Απογειώθηκε όλος ο ντουνιάς μετά

Sputnik / Dmitriy Vinogradov
Freepen.gr - Οι παρκαρισμένοι τρομοκράτες στην επαρχία του Ιντλίμπ εξαπέλυσαν επίθεση με 36 πυραύλους στη ρωσική αεροπορική βάση του Khmeimim σε δύο επιθέσεις τη Δευτέρα, αλλά και οι δύο αναχαιτίστηκαν από την αεροπορική άμυνα χωρίς καμία ζημιά, δήλωσε ο ρωσικός στρατός, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν κι ανταπέδωσαν τα αεριωθούμενα αεροσκάφη ξεκίνησαν απεργίες σε απάντηση.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την υποτιθέμενη ζώνη απαγόρευσης της κλιμάκωσης του Idlib, που ελέγχεται από την τρομοκρατική ομάδα Hayat Tahrir al-Sham (πρώην Front Al-Nusra), ανέφερε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία, Viktor Kupchishin.

Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα drone ώστε να κατευθύνουν τους πυραύλους που όμως αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της βάσης του Khmeimim.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα και το συριακό πυροβολικό στη συνέχεια κυριολεκτικά εξαφάνισαν τις θέσεις από τις οποίες εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες, πρόσθεσε ο Kupchishin.

Το βομβαρδισμό της ρωσικής βάσης ακολούθησε την ίδια μέρα η μεγαλύτερη φετινή επίθεση του συριακού στρατού στην επαρχία του Ιντλίμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail