Πότε πραγματικά το δημογραφικό δε θα μπορούσε να λυθεί χωρίς μετανάστες

ElissaCapelleVaughn / pixabay
Το δημογραφικό δε θα μπορούσε να λυθεί χωρίς μετανάστες αν ήταν θέμα επιλογής, αν ξυπνούσαν δηλαδή ένα πρωί οι κάτοικοι της Ελλάδας και έλεγαν "δε θέλουμε να κάνουμε παιδιά σε συνθήκες οικονομικής ευημερίας". Και πάλι όμως αυτό θα αφορούσε μια νόμιμη προσεκτικά σχεδιασμένη μετανάστευση πρώτα απ' όλα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όταν όμως εξοντώνεις οικονομικά ένα λαό, θεωρείς τα παιδιά του οικονομικά τεκμήρια και μετά του λες "έχεις δημογραφικό πρόβλημα", τότε αγγίζεις τον ορισμό της εθνοκάθαρσης. Η υψηλή φορολογία ήταν ένας από τους τρόπους που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι για την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης.

Δεύτερον προσβάλλεις τους πρόσφυγες, που είναι καλοδεχούμενοι θεωρώντας τους εργατικά χέρια χωρίς πατρίδα, αγνοώντας τους κατακτητές και τους δικτάτορες που λυμαίνονται τη γη τους. Θεωρείς τον άνθρωπο μάζα χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χωρίς δικαίωμα σε οικόπεδο πατρίδα ενώ προσβάλλεις επίσης τους νομίμους μετανάστες που σέβονται τους νόμους και το δίκαιο. Στην ουσία προσβάλεις τον άνθρωπο για να εξυπηρετήσεις τους νταβατζήδες που θέλουν ανθρώπους χωρίς οικόπεδα χωρίς πατρίδες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail