Φορτώνει το λογαριασμό των παροχών στην επόμενη κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογές


3321704 / pixabay
Αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, δεν είναι σοβαρή εθνική πολιτική αλλά ο ορισμός του φθηνού πολιτικαντισμού. Όλοι γνωρίζουμε πως οι παροχές που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσίπρας, μόλις λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές που θα κρίνουν το πολιτικό μέλλον του, είναι ένα μικρό μέρος από εκείνα που, με πρόφαση τα μνημόνια, «εκλάπησαν» από τον ελληνικό λαό με τη μέθοδο των υπερπλεονασμάτων.


Από: hassapis-peter.blogspot.com - Του Χασάπη Πέτρου*

Ένα μέρος αυτών των παροχών θα εφαρμοστούν τώρα, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και ένα δεύτερο μέρος από 1-1-2020. Όπως γίνεται αντιληπτό, το δεύτερο μέρος των παροχών φορτώνεται από τώρα στην επόμενη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση Μητσοτάκη. Το πρώτο μέρος όμως θα δοθεί τώρα μαζί με τις ευρωεκλογές.

Από τα πιο πάνω φαίνεται καθαρά πως ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα τώρα και στην ουσία δεν κράτησε τίποτα για τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις.

Έχω την αίσθηση πως, αν ο κ. Τσίπρας δει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ότι οι άμεσες παροχές δεν απέδωσαν στις κάλπες και επομένως θα είναι σίγουρα καταδικασμένος στις εκλογές του Οκτωβρίου, δεν αποκλείω να προκηρύξει εθνικές εκλογές για τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, προκειμένου αφενός να σταματήσει την περαιτέρω κατάρρευση, αφετέρου να φορτώσει στον κ. Μητσοτάκη την υποχρέωση εκπλήρωσης ακόμα και των άμεσων παροχών. Δεν θα έχει καμία απολύτως λογική, να διακινδυνεύσει ένα επικίνδυνο Καλοκαίρι για 2-3 μήνες στην εξουσία, χωρίς άλλες δυνατότητες παροχών.

Αν όμως ο κ. Τσίπρας διαπιστώσει ότι οι Έλληνες, παρασύρονται από την εξαγγελία των παροχών και τον στηρίζουν και πάλι, παρά του ότι γνωρίζουν από πού προέρχονται αυτές οι παροχές και παρά την κατάπτωση στα εθνικά μας θέματα, τότε θα κάνει τα πάντα, ακόμα και να αξιώσει να κερδίσει τις εθνικές εκλογές. Εξάλλου η αντιπολίτευση Μητσοτάκη, δεν είναι και κάτι το πολιτικά αξιόλογο, εδώ που τα λέμε.

Σε κάθε περίπτωση, είτε θα καταφέρει ο κ. Τσίπρας να φορτώσει όλες τις υποχρεώσεις στην επόμενη κυβέρνηση και στη συνέχεια να την πολεμάει εκ του ασφαλούς, είτε θα επανεκλεγεί ο ίδιος, οπότε τότε, ξαφνικά οι δανειστές θα αξιώσουν να πάρει πίσω τις παροχές, πράγμα το οποίο ο κ. Τσίπρας των συνεχών δήθεν αυταπατών, δεν θα έχει κανένα θέμα να το πράξει.

Ξεχνάει όμως κάτι ο κ. Τσίπρας. Ότι η εθνική αξιοπρέπεια και εθνική ακεραιότητα και ασφάλεια δεν εξαγοράζονται με τίποτα και ειδικά με προεκλογικά ψίχουλα από τα μνημονιακά "κλεμμένα" από το λαό.

Όπως αποδεικνύεται από τις προεκλογικές παροχές του κ. Τσίπρα, ο στόχος του εξακολουθεί να είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης. Δεν πείραξε κανέναν από τους παράλογους και αντισυνταγματικούς νόμους που διαλύουν τη μεσαία τάξη, αλλά συνεχίζει να αφαιμάζει τη μεσαία τάξη, προκειμένου να "εξαγοράσει" ψήφους για το κόμμα του.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Δικηγόρος και Οικονομολόγος, Μελετητής του Συνταγματικού Δικαίου
Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών - Βόρειος Τομέας με την Ελληνική Λύση
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail