Τον εκτοξευτή αυστηρών δηλώσεων ενεργοποίησε πάλι ο Παυλόπουλος

Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 71ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Παρών στην τελετή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους σπουδαστές μιλώντας ακόμη μια φορά για διεθνή κοινότητα, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Θέλω να τους ευχηθώ, η Κύπρος, η Κύπρος, Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, να βρει άμεσα την λύση εκείνη που αρμόζει στην κυριαρχία της και στην εδαφική της ακεραιότητα. Και να τονίσω ότι είναι χρέος της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν τα πάντα για να αποκατασταθεί αυτή η πληγή που χρονίζει και η οποία τραυματίζει βαθύτατα την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή νομιμότητα.

[...] 

Ταυτοχρόνως όμως ενεργείτε και ως Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εργάζονται για την εμπέδωση του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας. Το έχω πει και άλλοτε, και το επαναλαμβάνω, μην ξεχνάτε, όπως δεν πρέπει να το ξεχνούν και οι Εταίροι μας, ότι εκτός από τα Σύνορα και το Έδαφος της Ελλάδας υπερασπίζεσθε και τα Σύνορα και το Έδαφος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

[...]

Αντίθετα από άλλους, ιδίως ορισμένους γείτονές μας, οι οποίοι καταφεύγουν πολλές φορές σε λεονταρισμούς, που οδηγούν σε γραφικότητες ή σε άναρθρες κραυγές παραχάραξης της Ιστορίας, εσείς να διδάσκετε αυτό το οποίο αρμόζει στον Έλληνα Αξιωματικό. Σας το είπα πριν. Διδάσκετε το θάρρος, την γενναιότητα σε συνδυασμό με τη φρόνηση. Εσείς απαντάτε επί του πεδίου και απαντάτε με γενναιότητα. Δεν σας χρειάζονται άλλα. Τα άλλα ανήκουν σε εκείνους που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε το φρόνημα, ούτε τη γνώση που εσείς υπηρετείτε. Και είναι εκείνο το οποίο σας κάνει να είστε έναντι άλλων σεβαστοί από τη μία πλευρά αλλά, ταυτοχρόνως, να εμπνέετε και το δέος το οποίο πρέπει να εμπνέουν όταν πρέπει, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Τόπου μας. 

Το σύνολο των δηλώσεων του μεταφέρεται από ΜΜΕ ως ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία. Προφανώς απέναντι τρέμουν από το φόβο τους μετά τις δηλώσεις Παυλόπουλου, του οποίου η μόνη ηχηρή δήλωση θα ήταν η παραίτηση όταν έπρεπε να το κάνει για να σώσει τη Μακεδονία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail