Όταν η ιδεολογία πλησιάζει το Χριστιανισμό αλλά οι πράξεις είναι καρμπόν των Φαρισαίων

photo: tsiprasalexis
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η αριστερή ιδεολογία είναι πιο κοντά σε αυτά που δίδαξε ο Χριστός. Μα φυσικά, αφού τα αντέγραψε! Τα λόγια όμως μόνο, όχι τις πράξεις όπως είδαμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Δεν είδαμε κανέναν να χύνει το αίμα αλλά μάλλον το αντίθετο.

Του Στρατή Μαζίδη

Η αριστερή ιδεολογία πλησιάζει τις αρχές του Χριστιανισμού, ωστόσο αποφεύγει την υλοποίησή τους στην πράξη. Είναι όπως εκείνο που έλεγε ο Χριστός, να ακούτε τη διδασκαλία των Γραμματέων και των Φαρισαίων αλλά να μην αντιγράφετε τις πράξεις τους.

Ο Χριστός πχ έλεγε "αγαπάτε αλλήλους", αυτό όμως δεν ισχύει για το κόμμα που κυβερνά σήμερα τη χώρα καθώς αγαπά τους πάντες αρκεί να μην είναι Ελληνες στα θέματα που ζεματάνε ή όλους αρκεί να είναι ημέτεροι στο δημόσιο τομέα.

Καμιά Χριστιανική (αλλά και αριστερή) ιδεολογία δεν προτρέπει να προστρέχει κανείς σε πολυτελή κότερα πλουσίων μετά από εθνικές καταστροφές (Μάτι) αλλά και γενικά.

Σε κάθε περίπτωση ο Χριστός ήρθε και αποτάνθηκε στους ασθενείς. Μίλησε και περπάτησε με όσους είχαν ανάγκη ιατρού και σωτηρίας, ενώ έβαλε πρώτο στον παράδεισο ένα ληστή.

Οι δικοί μας αριστεροί που ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστό αλλά τον μεταχειρίζονται προεκλογικά, τι ακριβώς έκαναν για τους ασθενείς; Πλειστηριασμούς; Διατήρησαν τα κάθε λογής χαράτσια;

Όμως οι Χριστιανοί γνωρίζουν καλά ένα πράγμα, ο Θεός ου μυκτηρίζεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail