Γερμανικά κρατίδια ετοιμάζονται να φορολογήσουν τους μουσουλμάνους για τα τζαμιά!

AFP
Freepen.gr - Η στήριξη για τον λεγόμενο φόρο τζαμιών στη Γερμανία αυξάνεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για ξένη χρηματοδότηση για ισλαμικά ιδρύματα, η οποία θα μπορούσε να προέρχεται από αντιδημοκρατικές πηγές, ανέφερε την Κυριακή το Politico.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βλέπει την εξεταζόμενη κίνηση, η οποία θα είναι παρόμοια με τον χριστιανικό «εκκλησιαστικό φόρο», ως «ένα πιθανό μονοπάτι», ανέφερε το Politico, επικαλούμενη την απάντηση σε μια κοινοβουλευτική ερώτηση που ανέφερε η εφημερίδα Welt am Sonntag.

Αρκετά γερμανικά κρατίδια υποστηρίζουν την κίνηση, λέγοντας ότι τα γερμανικά τζαμιά θα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους.

Η συζήτηση σχετικά με τον φόρο στη χώρα, που φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους, λαμβάνει χώρα εν μέσω ανησυχιών για την επίδραση που έχουν οι ξένες πηγές χρηματοδότησης στη μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας.

Για παράδειγμα, η Τουρκική-Ισλαμική Ένωση Γερμανίας του Ινστιτούτου Θρησκευμάτων (DITIB), η οποία ιδρύθηκε το 1984 ως υποκατάστημα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), χρηματοδοτεί περίπου 900 τζαμιά στη Γερμανία και διαθέτει μέλη περίπου 800.000. Οι ιμάμηδες των ινστιτούτων πληρώνονται από την τουρκική κυβέρνηση.

Το DITIB κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας σε βάρος Γερμανών πολιτών, με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης το 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail