Κυριάκο πολύ φοβάμαι ότι είναι καλύτερα να μην ξημερώσει η Κυριακή

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις. Τις διαβάζω αλλά προτιμώ να εμπιστευθώ καλύτερα τα τελικά αποτελέσματα. Ωστόσο διαμορφώνουν τάσεις, συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος και επηρεάζουν τον Ελληνα ψηφοφόρο.

Του Στρατή Μαζίδη

Τώρα τελευταία λοιπόν βλέπουμε μετρήσεις γύρω από τις ευρωεκλογές όπου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ένα προβάδισμα των 6-7 ποσοστιαίων μονάδων με ένα 31%-32% έναντι 24%-25%. Αυτό με μια λέξη για τον Κυριάκο λέγεται καταστροφή.

Θα ρωτήσει κανείς και δίκαια, είναι καταστροφή μια νίκη με αυτή τη διαφορά; Νομίζω ναι. Αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα από το 2015 έως σήμερα έχουν καταφέρει να κάνουν τις εποχές Παπανδρέου και Σαμαρά, ευχάριστες αναμνήσεις.

Όταν σε μια εκλογική αναμέτρηση όπου υπάρχει πάντα έντονο το χαρακτηριστικό της διαμαρτυρίας έρχεται ένα κόμμα που έδωσε τη Μακεδονία, συζητά να κόψει το Αιγαίο στη μέση, δέσμευσε ή μάλλον κατέσχεσε τις οικονομίες των Ελλήνων στις τράπεζες, ξεζούμισε τη μεσαία τάξη, μετέτρεψε τη χώρα σε ένα απέραντο χοτ σποτ, διαχερίστηκε υποκριτικά την πυρκαγιά στο Μάτι και άρχισε το ξήλωμα των ηθικών / παραδοσιακών αξιών, λαμβάνει πάνω από 20% και βρίσκεται μόλις 6-7 τοις εκατό πίσω, τότε ναι, είναι πρόβλημα.

Αλλά όταν η Νέα Δημοκρατία είχε τη δύναμη να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις όπως με το Σκοπιανό, δεν το έκανε. Σε χαρακτηριστική ερώτηση δημοσιογράφου στα "Π" στον Κωστή Χατζηδάκη γιατί δεν παραιτείται η Κ.Ο. της ΝΔ, η απάντηση ήταν "φανταστείτε από το 1974 και μετά κάθε φορά να παραιτείται η αντιπολίτευση". Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω. Και πράγματι έσπειρε κουκιά για το ΣΥΡΙΖΑ αφού με κάθε πρόταση μορφής, ο Τσίπρας αυξάνει την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο.

Είναι δε φανερό ότι την επόμενη μέρα εκτός του κλίματος αμφισβήτησης του Κυριάκου, ο Τσίπρας θα τα δώσει κυριολεκτικά όλα ώστε στους επόμενους πέντε μήνες να ροκανίσει τη διαφορά.

Πραγματικά εκπλήσσει να σε δένει πολιτικά χειροπόδαρα ο πλέον χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που συχνά πυκνά δίνει τροφή για χιούμορ στο Twitter. Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή να θες να σε δέσουν χειροπόδαρα.

Κυριακή κοντή γιορτή!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail