Μέρκελ: Η Τουρκία έχει στρατηγική σημασία για τη Γερμανία

AFP PHOTOS
Freepen.gr - Η καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας για τη Γερμανία παρά τις επίμονες πολιτικές διαφορές μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας, ανέφερε η Hürriyet Daily News.

"Οι πολιτικές αξίες μας διαφέρουν σε πολλούς τομείς και όμως έχουμε κοινά συμφέροντα", ανέφερε η Μέρκελ σε συνέντευξή του στην Süddeutsche Zeitung την Πέμπτη.

Η Μέρκελ τόνισε επίσης το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας για μια πολιτική λύση στη Συρία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ως τομείς όπου τα δύο μέρη έχουν κοινά συμφέροντα, παραβλέποντας φυσικά ότι η Αγκυρα βρίσκεται πίσω από την υποστήριξη των τζιχαντιστών σε μεγάλο βαθμό.

"Η εξωτερική πολιτική διεξάγεται πάντοτε ως μίγμα αξιών και συμφερόντων και πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία εδώ", ανέφερε, απορρίπτοντας τις επικρίσεις των γερμανικών κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για την ενταξιακή προσχώρηση της Άγκυρας στην ΕΕ, η Μέρκελ εξέφρασε ένα συνεχή σκεπτικισμό για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας.

«Οι τρέχουσες εξελίξεις μετά τις τοπικές εκλογές δεν καθιστούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο η Τουρκία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Την ίδια ώρα η Ελλάδα και η Κύπρος ελπίζουν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι τους θα συνδράμουν για να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail