Ο Ελληνας υπουργός οικονομικών που δεν καταδέχθηκε να πάρει μισθό από το φτωχό ελληνικό κράτος

Ο Ιωάννης Δόμπολης με καταγωγή από την Ήπειρο ήταν υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Καποδίστρια. Δεν καταδέχθηκε να πάρει μισθό από το φτωχό ελληνικό κράτος όσο διάστημα υπηρέτησε μέχρι την παραίτηση του για λόγους υγείας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όταν πέθανε, άφησε ολόκληρη την περιουσία του στο ελληνικό δημόσιο για να γίνει πανεπιστήμιο που θα ονομαζόταν Καποδιστριακό στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά από 50 χρόνια. Ο Δόμπολης πίστευε ότι η πρωτεύουσα θα ήταν μέχρι τότε η Κωσταντινούπολη. Αυτό δεν έγινε. Πρωτεύουσα παρέμεινε η Αθηνά. Για αυτό και το πανεπιστήμιο Αθηνών ονομάζεται Καποδιστριακό.

Για να λάβει τη δωρεά, το πανεπιστήμιο διχοτομήθηκε σε δυο νομικές οντότητες, ενώθηκε αργότερα και το Καποδιστριακό αποτέλεσε μέρος της ονομασίας του. Μετά από αυτή τη μικρή σύντομη αναδρομή στο παρελθόν μπορούμε να ασχοληθούμε με τους σωτήρες μας που δεν τους φτάνει ο μισθός τους για να πληρώνουν τις διακοπές τους.

Κάποτε είχαμε πολίτικους που δεν καταδέχονταν να πάρουν λεφτά από το φτωχό ελληνικό κράτος που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντίθετα έδιναν τώρα έχουμε πολίτικους που δεν τους φτάνει ο πλουσιοπαραχος μισθός που παίρνουν από το κράτος που φτωχοποιησαν.

Τι πήγε στραβά;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail