Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει - Ερντογάν: Δε θα αφήσουμε σε «κλέφτες» τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην επιτρέψει στους "κλέφτες" να σαμποτάρουν τα αποτελέσματα μιας εκλογικής εκλογικής εκλογής που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου.

Μιλώντας κατά τα εγκαίνια ενός τζαμιού την Παρασκευή, ο Ερντογάν δήλωσε: "Γνωρίζετε ότι σύντομα θα διεξαχθούν εκλογές στη χώρα μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και δε θα αφήσουμε αυτή τη δουλειά στους κλέφτες. Λέω να κάνουμε ό,τι καλύτερο, να εργαστούμε μέρα και νύχτα και να ολοκληρώσουμε αυτήν την [εκλογή] με τη νίκη της δημοκρατίας. "

Σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση στις 6 Μαΐου, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) αποφάσισε να επαναλάβει την εκλογή των δημάρχων στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε κερδηθεί στις 31 Μαρτίου από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το YSK ανακοίνωσε την απόφασή του (με ψήφους 7-4) λόγω ισχυρισμών περί εκλογικής απάτης και παρατυπιών, αφού το AKP του Ερντογάν έχασε τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη με μικρή διαφορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail