Για συσσωρευμένη ένταση και πιθανό θερμό επεισόδιο μας προγυμνάζει ο Κατρούγκαλος;

Freepen.gr - Καθώς αυξάνεται το κλίμα της έντασης στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και με τη γενικότερη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος φαίνεται να βλέπει την πιθανότητα θερμού επεισοδίου.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Αλφόνσο Βιτάλη στην ΕΡΑ 1 ανέφερε:

Α. ΒΙΤΑΛΗΣ: Κύριε Υπουργέ, έχετε έστω και κάποια ίχνη αισιοδοξίας ότι τουλάχιστον θα έχουμε μια αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, διότι το τουριστικό ρεύμα, αντιλαμβάνεστε πολύ καλά ότι αφορά και εμάς, αφορά και τους γείτονές μας;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Αυτή τη στιγμή, η γείτονάς μας έχει εμπλακεί σε μια προσπάθεια ακριβώς επειδή αισθάνεται απομονωμένη στην Κύπρο, εξαιτίας των δικών της ενεργειών, όχι εξαιτίας οποιουδήποτε άλλου, να δημιουργήσει στο πλαίσιο της γνωστής αναθεωρητικής της πολιτικής, τις γνωστές αυτές μονομερείς προκλήσεις.
Εγώ θέλω να ελπίζω τουλάχιστον ότι θ’ αντιληφθεί και αυτό έχω καταλάβει από τις συνομιλίες μας με τον ομόλογό μου, ότι τουλάχιστον δεν πρέπει οι ενέργειες αυτές να δημιουργήσουν συνθήκες για ένα ατύχημα στο Αιγαίο που καμία από τις δυο πλευρές δε θέλει. Και δεν εννοώ αναγκαστικά ένα θερμό επεισόδιο -και ένας νεκρός πιλότος είναι ένας νεκρός παραπάνω.

Α. ΒΙΤΑΛΗΣ: Έχουμε το τραγικό παράδειγμα του Ηλιάκη και είναι σίγουρο κ. Υπουργέ, ότι ούτε ο Τούρκος πιλότος απογειώθηκε για να τρακάρει με το αεροπλάνο του αείμνηστου Ηλιάκη, ούτε ο Ηλιάκης σηκώθηκε για να τρακάρει μ’ ένα τουρκικό αεροπλάνο.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Ακριβώς αυτό εννοώ. Προφανώς κανείς δε θέλει πόλεμο. Άρα κι ένα θερμό επεισόδιο. Αλλά όσο συσσωρεύεται η ένταση, δε μπορεί κανείς ν’ αποκλείσει ότι θα συμβούν τέτοια γεγονότα. Και είναι δραματικά γεγονότα, δηλαδή δεν είναι απλά ένας πιλότος, οι άνθρωποι δεν είναι μονάδες. Νομίζω λοιπόν ότι τουλάχιστον σ’ αυτό το επίπεδο, μπορούμε να συζητήσουμε και μάλιστα όχι επί νέων μέτρων, αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν μέτρα που ήδη έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail