Φόβος να πιάσει η...κατάρα του δασκάλου στο μαθητή του!


Ο Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν ο πνευματικός δάσκαλος του Ερντογάν, ενώ ο πολιτικός του δάσκαλος ήταν ο Νεσμετίν Ερμπακάν. Και τους δυο, ο σημερινός Τούρκος πρόεδρος τους έχει απορρίψει προ πολλού.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η αλήθεια είναι πως το τεράστιο «Δίχτυο» του Γκιουλέν σε όλη την Τουρκία (μιλάμε για επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βακούφια, νοσοκομεία, ακόμα και στρατό, σώματα ασφαλέιας κλπ), ήταν αυτό που ανέβασε τον Ερντογάν στην εξουσία στις αρχές του αιώνα.


Μετά όμως το 2011, οι σχέσεις των δυο αντρών άρχισαν να χειροτερεύουν με πρώτο στίγμα τις κατηγορίες του Γκιουλέν κατά του Ερντογάν για την στάση του στον συριακό εμφύλιο, καθώς βοηθούσε τους Τζιχαντιστές κατά του Άσαντ.

Μετά το αποτυχόν πραξικόπημα του 2016, ο Ερντογάν έχει αποβεί σε ένα ασταμάτητο κυνηγητό όλων των προσκειμένων στον Γκιουλέν, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής στην Τουρκία, ενώ ζήτησε επίσημα από τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν για να δικαστεί σαν προδότης.

Εδώ ο Γκιουλεν, που η επιρροή του παρά τις μεγάλες διώξεις παραμένει ισχυρή στο εσωτερικό της Τουρκίας, σε μια στιγμή ξεσπάσματος καταράστηκε τον Ερντογάν, τον οποίο αποκάλεσε επικίνδυνο ψυχοπαθή που οδηγεί την Τουρκία στην πλήρη καταστροφή και οριστική διάλυση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail