Έκρηξη ανεργίας κλονίζει την Τουρκία και την "στρέφει" προς...Ελλάδα μεριά


Μέσα σε ένα χρόνο, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, η ανεργία στην γειτονική Τουρκία εξ αιτίας της διογκούμενης οικονομικής κρίσης σημείωσε αύξηση με ποσοστό 4,1%, φτάνοντας στον εκπληκτικό νούμερο των 4 εκατομμυρίων 730 χιλιάδων ανέργων. Μια όπως αναφέρεται, άκρως εκρηκτική κατάσταση.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 
Συγκεκριμένα μέσα σε ένα χρόνο στους ανέργους προστέθηκαν άλλοι 376 χιλιάδες και το ποσοστό αυτό στις νεαρές και παραγωγικές ηλικίες σημείωσε αύξηση κατά 7,1%. Παράλληλα σημείωσε εντυπωσιακή μείωση η βιομηχανική και γεωργική παραγωγή, συμπαρασύροντας προς τα πάνω τον συνολικό αριθμό των ανέργων.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εκρηκτική και σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίζει, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων Τούρκων συσσωρεύεται στα δυτικά παράλια ψάχνοντας για δουλειά, δημιουργώντας μια μεγάλη πίεση προς τα δυτικά, δηλαδή προς την δική μας πλευρά.

Αντιλαμβάνεται κανείς ποιος είναι και ο σοβαρότερος λόγος που ο Ερντογάν αυξάνει συνεχώς την προκλητικότητα του σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail