Όταν ο Αλέξανδρος καταντάει Μεγαλέκος...

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Δεν πρόλαβε να μπει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι αμέσως βανδαλίστηκε με συνθήματα σύμφωνα με τα οποία ο Μεγαλέκος ήταν σφαγέας. Πέρα από την ιστορία και του ποιος είναι τι, η πραγματικότητα θέλει τους Σκοπιανούς, έστω και ως κλέφτες, να υψώνουν μεγάλα αγάλματα του Ελληνα στρατηλάτη καθώς επίσης να χαρίζουν το όνομά του σε αεροδρόμια και εθνικές οδούς.

Του Στρατή Μαζίδη

Η Ελλάδα τι έχει κάνει για το Μέγα Αλέξανδρο; Κι όχι μόνο για αυτόν. Χιλιάδες χρόνια ιστορίας με βασιλιάδες, αυτοκράτορες, πολεμιστές, ποιητές, διαφωτιστές, αγίους, επιστήμονες... Τίποτε!

Όταν ο Αλέξανδρος καταντά Μεγαλέκος, τότε αντιλαμβάνεσαι την αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος, που φορτώνει τα παιδιά με περιττές γνώσεις, δεν τα μορφώνει, δεν τα καλλιεργεί και τελειώνοντας το σχολείο παραδίδει πολίτες δίχως ταυτότητα και έρμα.

Τα κάστρα λένε πως πέφτουν πάντα από μέσα. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωσή μας. Άλλωστε ήταν η ελληνική κυβέρνηση που αναγνώριζε μια κάποια Μακεδονία με Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά και μια ελληνική αντιπολίτευση που επί της ουσίας τα ανέχθηκε όλα αυτά.

Οι κλέφτες συνήθως εκμεταλλεύονται τα λάθη και τις παραλείψεις των ιδιοκτητών. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της χώρας μας από το Β' ΠΠ έως σήμερα. Μας βρήκαν μπόσικους. Σήμερα πάλι από ό,τι φαίνεται το σπίτι είναι ορθάνοικτο και οι ιδιοκτήτες λείπουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail