Ο Ερντογάν λέει ότι θα κάνει την Τουρκία πόλο έλξης για τους επιστήμονες!


AFP PHOTOS
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση του οποίου έχει απομακρύνει χιλιάδες ακαδημαϊκούς από την εργασία τους, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να καταστήσει την Τουρκία κέντρο προσέλκυσης επιστημόνων, ανέφερε η Deutsche Welle.

Μιλώντας σε τελετή στην Άγκυρα την Πέμπτη με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2019 ως "Το Έτος του Καθηγητή Fuat Sezgin", ένας Τούρκος επιστήμονας που πέθανε πέρυσι, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το κόμμα του που βρίσκεται στην κυβέρνηση, προετοιμάζει το έδαφος στην Τουρκία ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να κάνουν καλή χρήση της εμπειρίας και των δεξιοτήτων τους.

«Σύντομα θα κάνουμε την Τουρκία ένα πολύ σημαντικότερο κέντρο έλξης για τους επιστήμονες», είπε.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η απομάκρυνση τουSezgin, γνωστού για το έργο του στην ισλαμική ιστορία και στην ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας, από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, μετά από το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία το 1960, ήταν ένας από τις μεγαλύτερες ντροπές στην τουρκική ιστορία. Ο Sezgin συνέχισε αργότερα τις σπουδές του στη Γερμανία.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν βέβαια έχει απολύσει περί τους 7.000 ακαδημαϊκούς από τις θέσεις τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, ενώ χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας της έλλειψης ακαδημαϊκής ανεξαρτησίας, μεταξύ άλλων λόγων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail