Η ψηφοφορία την Κυριακή δε θα οδηγήσει τον Τσίπρα σε αποχώρηση

facebook.com/tsiprasalexis
Νομίζω ότι αυτή εδώ η γωνιά είναι από τις λίγες που εξαρχής δήλωνε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνήσει μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου της θητείας του. Δεν υπάρχει περίπτωση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να εγκαταλείψει την πρωθυπουργική του πολυθρόνα.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Τσίπρας έγινε Tsipras, η Περιστέρα με το αδιάφορο ντύσιμο μετεξελίχθηκε σε Μπέτυ. Μπήκε σε σαλόνια, αίθουσες και γραφεία. Γνώρισε ηγέτες. Έφαγε σε δεξιώσεις. Ανέβηκε σε κότερες. Πετάγεται για ταξίδια αναψυχής. Έγραψε τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο αυτός ο αγωνιστής της δωρεάν παιδείας.

Βασικά ο Τσίπρας είναι αριστερός όπως τον βλέπεις. Η μόνη του ιδεολογία είναι ο εαυτός του και πως θα περάσει καλύτερα. Έπειτα υπάρχουν και οι βουλευτές του, πολλοί εκ των οποίων μπήκαν από το πουθενά στη Βουλή και ξέρουν ότι μετά τις εθνικές εκλογές μόνο απέξω θα μπορούν να περάσουν.

Ακόμη όμως έχουμε 5 μήνες θητείας, δηλαδή 5 μήνες προνομίων και παχυλότατων απολαβών. Γνωρίζετε κανέναν που αν μπορούσε να βγάλει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ακόμη, θα έλεγε, όχι;

Ο Τσίπρας ήδη εργάζεται το σενάριο διαχείρισης της ήττας. Στη συνέντευξή του ξεκίνησε τον ψυχολογικό εκβιασμό για εθνική ζημιά ακόμη και σε ήττα με ελάχιστη διαφορά. Ποιος τον πιστεύει θα πείτε; Δεν ξέρω. Και το Σεπτέμβριο του 2015 βρέθηκαν πάντως όσοι χρειάστηκαν.

Όταν λοιπόν τότε παρά την προδοσία, τα ψέματα, το νέο μνημόνιο, την κατάσχεση πρακτικά των χρημάτων του κόσμου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να εξαφανιστεί από το χάρτη, ξαναπήρε τις εκλογές, δικαίως ο Τσίπρας, έστω και μέσα στο πάθος του για την εξουσία, θεωρεί ότι πέντε μήνες είναι ικανό διάστημα είτε να τουμπάρει την κατάσταση μοιράζοντας 50ρικα σε ένα λαό που μόνο αυτό τον νοιάζει, είτε να περιορίσει σε διαχειρίσιμο εύρος τη διαφορά.

Η ψηφοφορία την Κυριακή δε θα οδηγήσει τον Τσίπρα σε αποχώρηση. Θα επιβεβαιωθεί όμως ως προτεινόμενος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail