Πως τα άκρα φέρνουν κι απαιτούν άκρα

Tama66 / pixabay
Tα άκρα, φέρνουν άκρα. Οι εξαθλιωμένοι λαοί από νεοφιλελεύθερες πολιτικές πάντα θα ψάχνουν σωτήρες ανεξαρτήτως ιδεολογικού πρόσημου που λένε, έστω και αν δεν τα εννοούν ή αν οι πράξεις τους δείξουν το αντίθετο, αυτά για τα οποία οι νεοφιλελεύθερες ελίτ αδιαφορούν, πουλάνε ή κοροϊδεύουν.

Κι αυτά είναι "πατρίδα", "γη", "δικαιοσύνη". Τα άκρα φέρνουν άκρα. Η πιο σταθερή εποχή της Ευρώπης πιθανόν και με το φόβητρο της Σοβιετικής Ένωσης ήταν η μεταπολεμική εποχή όπου εφαρμόστηκε η μεικτή οικονομία με ισχυρό, κοινωνικό κράτος. Τα άκρα δεν είχαν λόγο παρουσίας γιατί δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να αναδειχθούν.

Τα άκρα απαιτούν εξαθλιωμένες κι οργισμένες κοινωνίες για να αναδειχθούν. Σε ότι αφορά την κατάσταση στη Βενεζουέλα μπορείς να μην είσαι ούτε με τον Μαδουρο ούτε με το πραξικόπημα. Κανένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης δεν έχει πολιτικούς κρατούμενους κι ούτε μένει έστω με τη βία όταν η πλειοψηφία του λαού έχει απηυδήσει.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail