Σχέδιο ασφυξίας στο Ιντλίμπ θα εφαρμόσει ο Συριακός Στρατός κόβοντας όλες τις διεξόδους

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) βρίσκεται επί του παρόντος στην επίθεση στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι επί του παρόντος σκοπεύει να φτάσει ως το Ιντλίμπ. Μάλλον θα περιορίσει έτι περισσότερο τους παρκαρισμένους τρομοκράτες της Τουρκίας.

Αντίθετα, μια πηγή από τους στρατιωτικούς είπε στο Al Masdar ρ ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν σχέδια να καθαρίσουν τις δυτικές και νότιες περιοχές του Χαλεπίου πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ώθηση προς το Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την πηγή, θέλουν να καθαρίσουν τα δυτικά, βορειοδυτικά και νότια προάστια της πόλης του Χαλεπίου και να εκδιώξουν όλες τις ομάδες των τζιχαντιστών που ανά διαστήματα εξαπολύουν επιθέσεις κατά της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας με το 1.000.000 πληθυσμό.

Συγκεκριμένα, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας παρακολουθεί για πρώτη φορά την περιοχή Επιστημονικής Έρευνας και την Al-Zahra'a. Οι δύο αυτές περιοχές έχουν μεγάλη παρουσία τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Μόλις οι περιοχές αυτές καθαριστούν, ο Συριακός Στρατός θα μετατοπίσει την προσοχή του στα περίχωρα της πόλης και συγκεκριμένα στην Al-Mansoura, Kafr Hamra, Dart Izza, Khan Al-Assal και Rashideen 4 και 5.


Μυστήριο παραμένει αν ο στρατός θελήσει να προωθηθεί έως Saraqib, η οποία είναι ένα οχυρό κοντά στα σύνορα με την επαρχία του Χαλεπίου. Η πόλη έχει στρατηγική σημασία καθώς βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο Χαλεπίου και Λατάκιας αλλά η παρουσία των τουρκικών παρατηρητηρίων στην περιοχή καθώς επίσης η συμπάθεια των ντόπιων στους τρομοκράτες, μάλλον αποτρέπει μια επιχείρηση ως εκεί αυτήν την περίοδο.

Βασικός στόχος κατά την αραβική ιστοσελίδα φαίνεται πως είναι η πλήρης απομόνωσης του τρομοκρατούμενου τμήματος της επαρχίας του Ιντλίμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail