Για όσους θεωρούν ότι προσβλήθηκαν οι Γερμανίδες στην Ακροπόλη

Με αφορμή το περιστατικό στην Ακρόπολη όπου δεν επέτρεψαν σε γερμανιδες τουρίστριες που είχαν μαζί τους επαγγελματία φωτογράφο να μπουν στην Ακρόπολη. Κ κάποιοι θεώρησαν ότι προσβλήθηκαν οι τουρίστριες.

Θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσουμε τι τουρισμό θέλουμε. Επιθυμούμε τον τουρισμό του "καλώς ήρθε το δολάριο αφού μας κάνατε την τιμή και ήρθατε κάντε ο, τι θέλετε" ή τον ποιοτικό τουρισμό που αρμόζει στα μνημεία, στην Ιστορία και μπορεί να έχει η χώρα;

Οι άνθρωποι που στις χώρες τους είναι τυπικοί, έρχονται εδώ και δε σέβονται τίποτα γιατί κάποιοι Έλληνες έχουν τόσο χαμηλή εικόνα για τον πολιτισμό μας που θεωρούν ότι η μόνη δυνατότητα να έχουμε τουρίστες είναι αν ανοίγουμε μεταφορικά τα πόδια σε όσους έρχονται!

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε τι είδους τουρισμό θέλουμε. Την ίδια ώρα αρχαιολογικοί χώροι δεν έχουν τουαλέτες, η πρόσβαση είναι δύσκολη και είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό εντός και εκτός συνόρων γιατί το μόνο που ενδιαφέρει είναι ο μαζικός τουρισμός.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail