Ένταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας: ο κινέζικος στόλος απέναντι σε δύο αντιτορπιλικά των ΗΠΑ

Freepen.gr - Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις (PLA( πήραν εντολή να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο συναγερμού και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία, αφού τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ εισήλθαν στη θάλασσα της Νότιας Κίνας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Li Huamin, εκπρόσωπο της Νότιας Διοίκησης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, οι δυνάμεις τους προειδοποίησαν τα δύο αντιτορπιλικά των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο Geng Shuang, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση της Κίνας στη συμπεριφορά των αμερικανικών αντιτορπιλικών στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Η συμπεριφορά παραβίασε την κυριαρχία της Κίνας, διαταράσσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, σημείωσε.

Τα δύο πλοία ταξίδεψαν σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τους υφάλους Nancun και Chigua στα νησιά Nansha, σύμφωνα με τον Geng.

"Η κατάσταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας βελτιώνεται χάρη στις προσπάθειες της Κίνας και των χωρών του ASEAN", δήλωσε ο Geng, προτρέποντας τις ΗΠΑ να σταματήσουν αυτές τις προκλητικές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις είναι οι τελευταίες κινήσεις από τις ΗΠΑ που απειλούν την κυριαρχία της Κίνας στη θάλασσα της Νότιας Κίνας στο όνομα της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, για την οποία οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι είναι απλώς μια δικαιολογία για τις ΗΠΑ να προκαλέσουν εντάσεις στην περιοχή και να προκαλέσουν Κίνα.

"Η δικαιολογία των ΗΠΑ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας δεν είναι ανύπαρκτη επειδή το διεθνές δίκαιο δεν επέτρεπε ποτέ στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να εισέρχονται ελεύθερα στα χωρικά ύδατα μιας άλλης χώρας", δήλωσε ο Zhang Junshe, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Ναυτικών Στρατιωτικών Σπουδών του PLA .

"Όπως βλέπετε, η κατάσταση στη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει ήδη σταθεροποιηθεί. Οι χώρες που συμμετέχουν άμεσα, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων, συμφώνησαν να λύσουν ειρηνικά τα προβλήματα μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και οι χώρες αυτές επικεντρώνονται τώρα στην οικονομική συνεργασία", ανέφερε ο Zhang.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail