Τραγική η αναφορά των εθνομηδενιστών στο Βελουχιώτη που δεν είχε καμιά σχέση με όσα πρεσβεύουν

Ο πρωθυπουργός όταν ήταν στη Λαμία αναφέρθηκε στο λόγο του Αρη Βελουχιώτη στη συγκεκριμένη πόλη. Υπήρξαν αντιδράσεις, καμιά όμως δεν επικεντρώθηκε στο περιεχόμενο του λογού.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Βελουχιώτης μιλάει για πατρίδα, για ελληνική φυλή που έχει συνέχεια, για τα σύνορα και το κράτος που δεν συγκινούν το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, για τη συμβολή του κλήρου και την άξια της οικογένειας.

Ανεξαρτήτως ιδεολογίας και εμφυλιοπολεμικών συγκρούσεων υπήρχε πάντα μια βάση που δεν αμφισβητούσε κανένας. Αναγνώριση του οικοπέδου ενός λαού, σεβασμός στην ιστορία του και τα έθιμά του. Ποια κόμματα ανεξαρτήτως ιδεολογίας κάνουν το ίδιο σήμερα; Ποια κόμματα σέβονται το λαό, το οικόπεδό του και την ιστορία του;

Τραγική η αναφορά των εθνομηδενιστών στο Βελουχιώτη που δεν είχε καμιά σχέση με όσα πρεσβεύουν. Αξιολύπητες οι αντιδράσεις που επικεντρώνονται στο ρόλο του στον εμφύλιο. Κανένας δεν είναι αθώος όσον άφορα τον εμφύλιο. Μια πλευρά δεν προκαλεί μόνη της εμφύλια σύγκρουση όμως η άγνοια της ιστορίας είναι τραγική όπως και η αδιαφορία για την ουσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail