Η Ρωσία ισοπεδώνει τους τρομοκράτες κι η φοβισμένη Τουρκία της ζητά να σταματήσει τον Ασαντ

Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar ζήτησε την Παρασκευή από τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία να συμμορφωθούν με τα σύνορα της ζώνης απαγόρευσης κλιμάκωσης στο Idlib της βορειοδυτικής Συρίας που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα. Ωστόσο ξέχασε ότι η συμφωνία της Αστάνα προέβλεπε συγκεκριμένες υποχρεώσεις για το κάθε συμβαλλόμενο μέρος, κάτι που όσον αφορά την Αγκυρα μεταφράζεται σε πλήρη αποτυχία τήρησής τους.

Ο Akar πραγματοποίησε την Παρασκευή κρίσιμη συνάντηση για το Idlib στην πόλη Serinyol στο Hatay, στην οποία συμμετείχαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιάναρ Γκιλέρ, ο διοικητής των δυνάμεων ξηράς, στρατηγός Ümit Dündar και άλλοι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

"Το καθεστώς προσπαθεί να επεκτείνει την περιοχή ελέγχου στα νότια του Idlib, σε αντίθεση με τη συμφωνία της Αστάνα", δήλωσε ο Akar μετά τη συνάντηση.

Ο Akar κάλεσε τη Ρωσία να λάβει αποτελεσματικά και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει τις επιθέσεις των δυνάμεων του Ασαντ στην επίμαχη επαρχία, την ώρα που η ρωσική αεροπορία ισοπεδώνει τις θέσεις των τρομοκρατών.

Επιπλέον μίλησε μια ανθρωπιστική κρίση και εκτοπισμό αμάχων ενώ αυτό που στην πραγματικότητα καίει την Αγκυρα είναι η πιθανή διαφυγή όλων αυτών των τρομοκρατών προς τη μία και μόνη διέξοδο διαφυγής, την Τουρκία!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail