Σαΐτες, ρουκέτες, μολότοφ από ένα λαό που πανηγυρίζει την Ανάσταση αλλά ξεχνά τον Χριστό για 364 ημέρες

Μια ακόμη Ανάσταση ήρθε και πέρασε με τις ειδήσεις περί σαΐτών (Καλαμάτα), ρουκετών (Χίος) και μολότοφ (Νέος Κόσμος) να κυριαρχούν, ίσως και λόγω του θανάτου του εικονολήπτη. Ωραία αυτά τα έθιμα αλλά τι ουσιαστική σχέση έχουν με την Ανάσταση; Πρακτικά καμία.

Του Στρατή Μαζίδη

Τόσο πολύ πανηγυρίζουν ορισμένοι την Ανάσταση του Κυρίου; Μάλλον όχι. Αφού δεν είναι καν στην εκκλησία εκείνη την ώρα διότι πρέπει να πυροδοτήσουν τους αναστάσιμους πυραύλους. Επίσης ένα 80% αποχωρεί με το "Χρ" ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο η προσέλευση στους ναούς είναι μάλλον χαμηλή.

Είμαστε περισσότερο άνθρωποι των εντυπώσεων και του φαίνεσθε. Ειδικά το τελευταίο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα στα χρόνια της κοινωνικής δικτύωσης όπου δεν παραλείπουμε να ενημερώνουμε δημοσίως για την παραμικρή μας κίνηση.

«Ούτος ο λαός τοις χείλεσι με τιμά, η δε καρδία αυτών πόρρω απέχει απ' εμού» αναφέρει το Ευαγγέλιο και όπως ίσχυε για τους Ιουδαίους τότε, το ίδιο αφορά κι εμάς σήμερα. Ο Χριστός άλλωστε ούτε πυροτεχνήματα έριχνε ούτε ζώα έσφαζε, αλλά αντίθετα οδηγήθηκε ο ίδιος σε μαρτυρικό θάνατο.

Χριστός ανέστη!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail