Η Κίνα σχεδιάζει να κτίσει περισσότερα από 30 καταδρομικά καθοδηγούμενων πυραύλων και να τα εξάγει!

Global Times
Freepen.gr - Η Κίνα σχεδιάζει να κατασκευάσει πάνω από 30 καταδρομικά πυραύλων τύπου 052D και εξετάζει την πιθανότητα εξαγωγής τους σε ξένους πελάτες. Δύο νέα πλοία τύπου 052D με κατευθυνόμενους πυραύλους, που αναπτύχθηκαν από τον πρόδρομο τύπο 052C, καθελκύστηκαν την Παρασκευή στο ναυπηγείο του Dalian, σύμφωνα με δημοσίευμα του wenweipo.com.

Η Κίνα διαθέτει τώρα 20 καταδρομικά τύπου 052D είτε σε ενεργό υπηρεσία είτε που πρόκειται να παραδοθούν σύντομα.

"Η πλατφόρμα (τύπου 052D) είναι αρκετά αξιόπιστη και χρησιμοποιεί πολύ ώριμες τεχνολογίες, οι οποίες την καθιστούν κατάλληλη για μαζική παραγωγή, η Κίνα θα έχει πάνω από 30 από αυτά τα πλοία", δήλωσε ο Wei Dongxu, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Ο τύπος 052D φέρει όπλα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων ενεργών ηλεκτρονικής σάρωσης συστοιχιών ραντάρ και 64 κάθετους εκτοξευτές πυραύλων.

Το πλοίο είναι σε θέση να αναλάβει αποστολές συμπεριλαμβανομένης της συνοδείας αεροπλανοφόρου και της αεροπορικής άμυνας, ανέφεραν οι ειδικοί.

Τον Ιούλιο του 2018, η Κίνα εγκαινίασε επίσης και τα καταδρομικά τύπου 055 με εκτόπισμα 10.000 τόνων, με 112 κάθετους εκτοξευτές πυραύλων.

Αν και τα πλοία κλάσης 055 φαίνεται να είναι ανώτερα από τα 052D με όλους τους τρόπους, δεν πρόκειται να τα αντιμετωπίσουν σύντομα, ανέφεραν οι κινέζοι αναλυτές.

Σύμφωνα με τον Wei, το 055 μπορεί να παράσχει ισχυρότερες ομπρέλες αεροπορικής άμυνας, για παράδειγμα, σε μια ομάδα κρούσης κατά αεροπλανοφόρου. "Δεν είναι απαραίτητο να αποσταλεί ένα πλοίο με αυτές τις δυνατότητες για κάθε αποστολή, γιατί για πολλές επιχειρήσεις θα ήταν αρκετό το μικρότερο και λιγότερο ακριβό 052D", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail