Ράπισμα για τον Τραμπ: Τα 2/3 των Αμερικανών δεν επιθυμούν "προληπτική" επίθεση κατά του Ιράν

US Navy / Handout via Reuters
Freepen.gr - Μια μεγάλη πλειοψηφία Αμερικανών πολιτών αντιτάσσεται στην ιδέα των προληπτικών χτυπημάτων κατά του Ιράν και αποδοκιμάζει έντονα την πολιτική Τραμπ έναντι της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως αποκάλυψε μια έρευνα, καθώς οι εντάσεις εξακολουθούν να αυξάνονται στον Περσικό Κόλπο, αναφέρει το RT.

Περίπου το 60% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει πρώτα να πλήξουν τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ μόλις το 12% υποστήριξε την εκτέλεση μιας προληπτικής επίθεσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos την Τρίτη. Αυτό παρά το ότι το 53% των Αμερικανών αναφέρονται στο Ιράν ως μια "σοβαρή" ή "επικείμενη" απειλή.

Το ποσοστό αυτό, το οποίο αγνοήθηκε από πολλά mainstream media, ήταν σχεδόν τόσο μεγάλο όσο ο αριθμός των αμερικανών ενηλίκων που πίστευαν ότι η χώρα τους πρόκειται να πάει σε πόλεμο εναντίον του Ιράν τα επόμενα χρόνια.

Η ένταση ανέβηκε ιδιαίτερα στον Περσικό και την εμπρηστική ανάρτηση του Ντόναλντ Τράμπ στο Twitter, λέγοντας ότι οποιαδήποτε σύγκρουση με τις ΗΠΑ θα σήμαινε "το επίσημο τέλος του Ιράν".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail