Με το ΣΥΡΙΖΑ στο 23%, 20% στη Μακεδονία και τη ΝΔ να παίρνει λιγότερες ψήφους από το 2015, λυπάμαι αλλά δε βλέπω συντριβή

Από χθες το βράδυ ακούμε για...πόλωση και συντριβή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχήν πόλωση με συνολικό ποσοστό των δύο πρώτων κομμάτων στο 56%, δεν υπάρχει. Κατά δεύτερον πράγματι συνετρίβη ο Αλέξης Τσίπρας και θριάμβευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δε νομίζω.

Του Στρατή Μαζίδη

Όταν ένα κόμμα που δώρισε τη Μακεδονία, ήταν έτοιμο να κόψει το Αιγαίο στη μέση, δέσμευσε τα χρήματα των ανθρώπων στις τράπεζες, πλειστηρίασε σπίτια, τσάκισε τη μεσαία τάξη, φόρτωσε κι άλλο τον ΕΝΦΙΑ, χτύπησε τις παραδοσιακές αξιές, έκανε το ΟΧΙ>ΝΑΙ κι έφερε το τρίτο μνημόνιο, καταφέρνει να αποσπάσει 23% και 1.007.396 δεν το λες συντριβή.

Η διαφορά του βαρύγδουπου 10% είναι μόλις 404.000 ψήφοι. Η Νέα Δημοκρατία έλαβε συνολικά 1.411.071 ψήφους δηλαδή λιγότερους από το Σεπτέμβριο του 2015 (1.526.400) και κατά τι παραπάνω από το Μάιο του 2014 (1.298.948). 

Συμπαθάτε με αλλά δε βλέπω κανένα θρίαμβο του Μητσοτάκη και συντριπτική ήττα του Τσίπρα. Βλέπω ένα κόμμα που δεν μπορεί να κυριαρχήσει παρά την καταστροφή και μια διαφορά 404.000 ανθρώπων.

Και μη μου πείτε ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οι βολεμένοι και οι προσφάτως ελληνοποιηθέντες από όλο τον ντουνιά, διότι δεν είδα καμία Νέα Δημοκρατία να το καταγγέλλει και να ξεκαθαρίζει ότι θα αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

Λυπάμαι που σας το χαλάω αλλά προτιμώ να περιμένω και να παρατηρήσω. Ο Τσίπρας θα έπρεπε να μην υπάρχει σήμερα στη Μακεδονία κι έπαιξε στο 20%, θα έπρεπε να ήταν ανύπαρκτος στα ακριτικά νησιά και πήγε εξίσου καλά.

Ας αφήσουμε στην άκρη θριάμβους και συντριβές κι ας προσέξουμε τους αριθμούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail