Ετοιμάζουν βαλίτσες 100 Τούρκοι στρατιωτικοί για Ρωσία: Θα εκπαιδευθούν μαζί με τους Κινέζους στους S-400

Freepen.gr - Περίπου 100 Τούρκοι στρατιωτικοί θα ξεκινήσουν εκπαίδευση σε στρατιωτικό κέντρο στη Ρωσία για να εκπαιδευθούν στα συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με στρατιωτική-διπλωματική πηγή στο πρακτορείο TASS.

"Στα τέλη Μαΐου, περίπου 100 Τούρκοι στρατιωτικοί θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους σε ρωσικό στρατιωτικό κέντρο για τη λειτουργία συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400, των οποίων η πρώτη συστοιχία θα παραδοθεί στην Τουρκία το 2019 σύμφωνα με τη σύμβαση", ανέφερε η πηγή συμπληρώνοντας ότι "η εκπαίδευση θα διαρκέσει περίπου πέντε μήνες".

Ο εξαγωγέας του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού Rosoboronexport δεν προχώρησε σε παρατηρήσεις σχετικά με το θέμα.

Η πηγή ανέφερε ότι οι Τούρκοι θα εκπαιδευτούν για τη λειτουργία του S-400 μαζί με τη δεύτερη ομάδα κινέζων στρατιωτικών που άρχισαν την εκπαίδευσή τους στο ίδιο στρατιωτικό κέντρο στα μέσα Μαρτίου. "Η ταυτόχρονη εκπαίδευση Τούρκων και Κινέζων θα αποτελέσει μια πρωτοφανή υπόθεση στην ιστορία της πρώην ΕΣΣΔ και της σύγχρονης Ρωσίας", πρόσθεσε η πηγή στο TASS.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail