Stratolaunch: Απογειώθηκε το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου με πτερύγια μεγαλύτερα γηπέδου ράγκμπι

Freepen.gr - Η εταιρεία Stratolaunch Systems Corporation, που ιδρύθηκε από τον Paul G. Allen, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση του μεγαλύτερου σύνθετου αεροσκάφους αεροσκαφών παγκοσμίως, του Stratolaunch. Με σχεδιασμό διπλής ατράκτου και μέγεθος πτερυγίων μεγαλύτερο από το μήκος ενός αμερικανικού ποδοσφαιρικού γηπέδο, το Stratolaunch απογειώθηκε από το 0658 PDT αεροδρόμιο Mojave Air & Space. 

Για την επίτευξη μέγιστης ταχύτητας 189 μίλια ανά ώρα, το αεροπλάνο πέταξε 2,5 ώρες πάνω από την έρημο Mojave σε υψόμετρο έως 17,000 πόδια. Ως μέρος της αρχικής πτήσης, οι πιλότοι αξιολόγησαν τις επιδόσεις των αεροσκαφών και τις ιδιότητες χειρισμού πριν από την προσγείωση με επιτυχία στο Mojave Air and Space Port.



H ομάδα δοκιμών διεξήγαγε τυπικές ασκήσεις δοκιμών:

A. Πραγματοποίησε ποικίλους ελιγμούς ελέγχου πτήσης για τη βαθμονόμηση των συστημάτων ελέγχου της ταχύτητας και ελέγχου πτήσης, συμπεριλαμβανομένων των ελιγμών περιστροφής, των ωθήσεων και της σταθερότητας των πτερυγίων.

B. Διεξήγαγαν ασκήσεις προσομοίωσης προσέγγισης προσγείωσης σε μέγιστο υψόμετρο 15.000 ποδιών σημαίνουν τη στάθμη της θάλασσας.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail