Άγκυρα: Έχουμε έτοιμο Plan B αν δεν πάρουμε τα F-35

Freepen.gr - Η αγορά από την Τουρκία συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία είναι μια «ολοκληρωμένη συμφωνία» και δεν υπάρχει ενδιάμεση φόρμουλα συμπεριλαμβανομένων τρίτων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu την Τρίτη.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά από μια ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε για την 99η επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι τα συστήματα S-400 που αγόρασε η Τουρκία δεν αποτελούν απειλή για τα συστήματα του ΝΑΤΟ ούτε πρέπει να αντιμετωπίζονται εχθρικά από την Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar σχολίασε επίσης τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και τόνισε ότι η χώρα του δε συνιστά και πως έχει Plan B σε περίπτωση που οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις παραδόσεις F-35 και τερματίζουν τη συμφωνία.

"Έχουμε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια", δήλωσε ο Akar, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αδιέξοδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail