Ερντογάν: οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να μας ικανοποιήσουν με τους Patriot - Ιούλιο φτάνουν οι S-400


Mikhail Klimentyev/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον δεν μπόρεσε να προσφέρει στην Άγκυρα τις προϋποθέσεις για συμφωνία για τα πυραυλικά συστήματα άμυνας Patriot, παρόμοια με εκείνα που προσφέρει η Ρωσία στο πλαίσιο της σύμβασης των S-400, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

"Έχουμε οριστικοποιήσει τη συμφωνία για τους S-400 και συνεχίζουμε τις πληρωμές των συμβολαίων. Προτείναμε να αγοράσουμε τα συστήματα Patriot από τις ΗΠΑ, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μας προσφέρουν κατάλληλους όρους. Αναμένουμε τα συστήματα να παραδοθούν τον Ιούλιο», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Haberturk.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η θέση της Ουάσιγκτον σχετικά με την αγορά των ρωσικής κατασκευής S-400 από την Άγκυρα «είναι πολύ λανθασμένη» και «της Τουρκία δεν της αρέσει».

Σχετικά με τα αεροσκάφη F-35 ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του συνέχισε να παραλαμβάνει τα αεροπλάνα στο πλαίσιο των συμφωνιών.

"Νωρίτερα, πήραμε δύο αεροσκάφη και πρόσφατα έγινε η παράδοση του τρίτου αεροσκάφους, θα πάρουμε το τέταρτο αεροσκάφος πολύ σύντομα, μέσα σε μερικές εβδομάδες, ενώ οι πιλότοι μας εκπαιδεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος ηγέτης επεσήμανε την πρόσφατη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον: «Ο Γενικός Γραμματέας είπε κάτι σημαντικό, πως είναι λάθος να επιβάλει κανείς κυρώσεις στα κράτη μέλη της συμμαχίας γιατί χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail