Άσχημα νέα για το "ναυάρχος Kuznetsov" - Πρόσω ολοταχώς για παροπλισμό και...σκραπάρισμα!

vladtime.ru
Freepen.gr - Το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, ο ναυάρχος Kuznetsov, μπορεί να παροπλισθεί εάν το Υπουργείο Άμυνας και η βιομηχανία δεν επιλύσουν το ζήτημα της αντικατάστασης της πλωτής δεξαμενής PD-50 που απαιτείται για την ολοκλήρωση της επισκευής του κύτους του πλοίου, ανέφερε η εφημερίδα Izvestia επικαλούμενη μια πηγή στο ρωσικό ναυτικό.

Το ρωσικό ναυτικό εξετάζει πρόωρο παροπλισμό του μοναδικού φορέα αεροσκάφους του μετά τη βύθιση της PD-50. Η δεξαμενή αυτή που κρατούσε τον ναύαρχο Kuznetsov βυθίστηκε μετά από διακοπή ρεύματος την περασμένη χρονιά. Αυτό συνέβη όταν ένας από τους γερανούς της λιμενικής εγκατάστασης έπεσε πάνω στο κατάστρωμα του μεταφορέα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εργαζόμενοι ενώ το περιστατικό άφησε μια τρύπα 4 × 5 μέτρων στο θάλαμο διακυβέρνησης του σκάφους.

Τώρα το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του ρωσικού Ναυτικού περιμένει την απόφαση της μοίρας του κοντά στον 35ο Σταθμό Επισκευής στο κόλπο Κόλα κοντά στο Μουρμάνσκ.

Η Ρωσία δεν διαθέτει κατάλληλο αντικαταστάτη για το PD-50 που κατασκευάστηκε το 1980 στη Σουηδία για το Σοβιετικό Ναυτικό.

Επιπλέον, το ναυάρχος Kuznetsov έχει προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις και πριν από την τραγωδία.

Σύμφωνα με το Popular Mechanics, τις τελευταίες δεκαετίες, το πλοίο έχει αντιμετωπίσει τις συνέπειες πολλών πυρκαγιών, περικοπές του προϋπολογισμού και προβλήματα στους ατμολέβητες. Είναι τόσο αναξιόπιστο που ένα ρυμουλκό το ακολουθούσε σε μακρινά ταξίδια σαν σκιά.

Ακόμη και πριν από το ατύχημα με την πλωτή δεξαμενή PD-50, αρκετοί παρατηρητές αμφισβήτησαν τη χρησιμότητα και τα έξοδα ανακαίνισης του Kuznetsov.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail