Κάποτε είχαμε fake news, σήμερα έχουμε ένα fake κράτος

Κάποτε είχαμε fake news. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο fake news από όλα ήταν τα δήθεν πυρηνικά του Σαντάμ. Χάρη στο ψέμα αυτό πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πόσα κράτη καταστράφηκαν, ως η αρχή του ντόμινο που μετά έπιασε την Αραβική Άνοιξη, δηλαδή 17 χώρες.


Βέβαια ο όρος fake news, κυκλοφόρησε πάνω από 10 χρόνια ΜΕΤΑ από αυτό! Και τον πλάσαραν εν πολλοίς αυτοί που έφτιαξαν εκείνο το ψέμα. Σήμερα έχουμε ένα fake κράτος. Διαβάζω δεξιά κι αριστερά για ένα κράτος, λένε, με όνομα "Βόρεια Μακεδονία". Με κεφαλαίο το βήτα.

Κλείνουμε τα αυτιά μας σε τέτοια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει κράτος με όνομα "Βόρεια Μακεδονία".

Ο όρος αυτός το πολύ να υπάρξει με μικρό βήτα. Δηλαδή "βόρεια Μακεδονία". Βόρεια Μακεδονία είναι το Κιλκίς, για παράδειγμα. Το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας. Είναι και μια ζώνη δέκα περίπου χιλιομέτρων η οποία από δυτικά προς ανατολικά περνάει από: Μοναστήρι, Αχρίδα, Γευγελή, Στρώμνιτσα και Μελένικο. Όχι πιο πέρα από 10 περίπου χιλιόμετρα.

Αυτό σημαίνει γεωγραφικός όρος. Εμείς έχουμε το 90% και μένει το 10% πιο πάνω. Ήρθε το 10% (τα άγρια) να διώξουν το 90% (τα ήμερα) και να μονοπωλήσουν το όνομά μας.

Κράτος όμως δεν είναι. Κράτος "βορείως της Μακεδονίας" (πάλι με μικρό βήτα), ναι. Μέχρι εκεί.

Όχι στα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν fake ονόματα για τις χώρες.

Όποιος αποδέχεται το "Βόρεια Μακεδονία" είναι σαν να αποδέχεται ότι εμείς είμαστε ότι είμαστε ο "πληθυσμός της βόρειας περιοχής" της Ελλάδας.

ΟΧΙ. Έχουμε όνομα. Ούτε "πληθυσμός" είμαστε. Ούτε "βόρεια περιοχή" λέγεται η περιοχή μας.

Είμαστε Μακεδόνες στη Μακεδονία.

* Ο Ανδρέας Σταλίδης είναι διαχειριστής στο antibaro.gr, αρθρογραφεί στην ΕΣΤΙΑ και είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελεύθερη Πατρίδα
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail